Ronaldo-loos Juventus verliest en vreest voor CL-ticket

18 april 2021 – Het doorbreken van de hegemonie van Juventus komt met de week dichterbij: de Oude Dame ging zondagmiddag in de slotfase namelijk onderuit op bezoek bij Atalanta Bergamo (1-0), waardoor koploper Internazionale later op een voorsprong van vijftien (!) punten kan komen. Daardoor is het slechts drie duels verwijderd van het onttronen van Juventus, dat naar plek vier zakt en nog altijd moet vrezen voor Champions League-voetbal. 

Ronaldo-loos Juventus verliest en vreest voor CL-ticket

Zonder Cristiano Ronaldo had Juventus een uiterst moeilijke middag op bezoek bij de nummer vier van de Serie A, maar leek het lang in elk geval de derde plek te behouden. Tot vlak voor tijd hadden beide teams namelijk niet gescoord, maar Oranje-opponent Ruslan Malinovskyi, die international van Oekraïne is en sowieso in bloedvorm verkeert, schoot vlak voor tijd de winnende goal tegen de touwen.

Daarbij had de middenvelder wel het geluk dat de bal via Alex Sandro, die net als Matthijs de Ligt negentig minuten op het veld stond achterin bij Juventus, van richting werd veranderd en achter de kansloze Wojciech Szczesny schoot. De keeper die een halve minuut ervoor nog een vrije trap van Malinovskyi uit het doel hield. In de slotminuten ontsnapte Malinovskyi na een overtreding aan zijn tweede gele en dus rode kaart, maar trok de zege wel over de streep bij Atalanta.

Bologna – La Spezia 4-1
Jerdy Schouten en Mitchell Dijks hebben een fraaie zege geboekt op het La Spezia van Jeroen Zoet. De Nederlandse keeper zag vanaf de bank toe hoe de thuisploeg al na achttien minuten op 2-0 voor stonden, mede dankzij een assist van Schouten op Musa Barrow. De bezoekers deden weliswaar nog wel wat terug voor de pauze, maar dankzij een dubbelslag van Mattias Svanberg kan Bologna nog altijd hopen op een plek in het linkerrijtje.

Overige uitslag:
SS Lazio – Benevento 5-3


Serie A

gerelateerd