Haaland helpt Dortmund met dubbelslag aan simpele zege

18 april 2021, 17:25

Erling Haaland (20) heeft zondagmiddag maar weer eens toegeslagen in de Bundesliga. De Noorse topschutter kwam met Borussia Dortmund eerst nog op achterstand tegen Werder Bremen, maar kende uiteindelijk een hele simpele zondagmiddag (4-1), waardoor het Bayer Leverkusen opnieuw passeert op de ranglijst.

Een nieuwe grote rol voor Haaland leek er na een kwartier nog helemaal niet in te zitten. Want voormalig Vitessenaar Milot Rashica zorgde na veertien minuten voor de 0-1 in Dortmund voor Werder Bremen, dat de laatste vier wedstrijden in de Bundesliga had verloren. Nog voor de pauze had de thuisploeg de score echter volledig omgedraaid.

Eerst schoot Giovanni Reyna (18) van buiten het zestienmetergebied na een half uur heerlijk hard en hoog gelijk, waarna Haaland binnen vier minuten een dubbelslag op zijn naam schreef. Eerst schoot hij een strafschop tegen de touwen en vervolgens stond hij bij de tweede paal op de juiste plaats, waar de bal met enig fortuin bij hem belandde.

Haaland had nog enkele kansen om een hattrick te maken, maar Mats Hummels zorgde vlak voor tijd met een kopbal alsnog voor een vierde BVB-treffer. Door de twee doelpunten van Haaland staat de teller alweer op 23 doelpunten dit seizoen in de Bundesliga: alleen Robert Lewandowski vond vaker het net (35). Eintracht Frankfurt-spits André Silva staat eveneens op 23 doelpunten in dit Bundesliga.