UEFA: Super League-teams uitgesloten in eigen land

18 april 2021 – Kort nadat er sterke geruchten naar buiten kwamen dat vanavond de plannen bekend worden gemaakt om een Super League op te richten, is er een tegengeluid gekomen. De UEFA heeft in een officieel statement naar buiten gebracht deze plannen absoluut niet te ondersteunen en er hard tegen op te treden, door deze ploegen uit te sluiten in de reguliere competities.

UEFA: Super League-teams uitgesloten in eigen land

Niet alleen de UEFA, maar ook de voetbalbonden van Engeland, Spanje en Italië sluiten zich hierbij aan. De clubs die toch besluiten deel te nemen aan deze nog in te voeren Super League, mogen niet meer deelnemen aan de Premier League, Serie A en La Liga en de bekertoernooien. Het idee zou namelijk volledig gebaseerd zijn op het eigenbelang van een aantal grote clubs, waardoor er zo'n hevig tegengeluid is gekomen.

Lees ook'Europese elite kondigt komst Super League aan'

In het statement staat eveneens dat de bonden en de UEFA alle mogelijke maatregelen zullen treffen om de Super League onmogelijk te maken, zowel op gerechtelijk als op sportief gebied. 'Voetbal is momenteel gebaseerd op open competities en sportieve prestaties, dat moet niet veranderen', valt te lezen in de uiting van de Europese voetbalbond. Dat statement is eveneens gedeeld door de nationale competitites. 

De Super League zal vermoedelijk gaan bestaan uit twintig clubs, waarvan er vijftien permanent actief zullen zijn. Het zou gaan om zes clubs uit Engeland en drie uit Spanje en Italië. Dit plan wordt momenteel nog ondersteund door twaalf grote teams uit Europa, die het idee graag willen invoeren.

UEFA Champions League

gerelateerd