'Ten Hag en Van Bommel op schaduwlijst Bayern München'

18 april 2021 – Erik ten Hag en Mark van Bommel worden gelinkt aan het hoofdtrainerschap van Bayern München. Hoewel Julian Nagelsmann in Duitsland wordt gezien als de dé absolute topkandidaat om de in de komende zomer alweer vertrekken Hansi Flick op te volgen, is er mogelijk ook kans op een Nederlandse hoofdtrainer volgend seizoen bij de grootste club van Duitsland.

'Ten Hag en Van Bommel op schaduwlijst Bayern München'

Dat schrijft het Duitse BILD althans. De succescoach kondigde afgelopen weekend, tot irritatie van Bayern München overigens, zijn vertrek aan in de zomer. De verwachting is dat hij aan de slag gaat als opvolger van Joachim Löw, die na het Europees kampioenschap vertrekt als bondscoach van Duitsland. Omdat hij na het eindtoernooi niet meteen weer aan het werk wil, is hij geen van de kanshebbers om de nieuwe Bayern-coach te worden.

Dat geldt voor Nagelsmann dus wel: volgens het Duitse medium is hij zelfs de absolute topkandidaat. Het nadeel is dat hij momenteel wel actief is bij de directe titelconcurrent RB Leipzig en die club wil minimaal twintig miljoen euro op tafel zien liggen, wil het meewerken aan de gevoelige overgang. Dus is het ook goed mogelijk dat er naar alternatieven gekeken wordt door de koploper van de Bundesliga. 

Ten Hag, die een verleden als coach heeft bij Bayern als trainer van het beloftenteam, is een serieuze optie volgens BILD, terwijl ook de naam van Van Bommel (voormalig speler van Der Rekordmeister) valt. Ook Massimiliano Allegri (53) en Ralf Rangnick (62) zouden op de zogenoemde schaduwlijst staan.

Lees ook: 'Eenzijdige communicatie' Flick valt niet goed bij Bayern

Bundesliga

gerelateerd