In 2021 ontketende Memphis houdt Lyon in Franse titelrace

18 april 2021 – Memphis Depay (27) heeft zijn ongekende vorm in het kalenderjaar 2021 namens Olympique Lyon zondagavond een knap vervolg gegeven. Op bezoek bij FC Nantes hielp de Nederlandse spits zijn elftal hoogstpersoonlijk aan de overwinning (1-2), waarmee hij bovendien zijn uitmuntende cijfers nog eens wat aanscherpte.

In 2021 ontketende Memphis houdt Lyon in Franse titelrace

Want niet Neymar, Ángel Di Maria, Burak Yilmaz of Kylian Mbappé, maar Memphis is sinds de jaarwisseling in de Ligue 1 betrokken bij de meeste doelpunten. Na vijf minuten opende de in de spits spelende aanvaller met een fraaie voetbeweging de score op aangeven van Lucas Paqueta en een kleine tien minuten voor de pauze verdubbelde hij de score vanaf de strafschopstip in het voordeel van de bezoekers (0-2).

Fraaie cijfers waarmee hij niet alleen de MVP in de Ligue 1 in 2021 werd, maar ook steeg hij in het lijstje van buitenlandse topscorers van Olympique Lyon allertijden. Memphis stond op gelijke hoogte met Lisandro Lopez, maar hoeft door zijn twee treffers alleen nog de Brazilianen Juninho (75 goals) en Sonny Anderson (71 goals) voor zich te dulden.

Hoewel de thuisploeg in het tweede bedrijf nog terug in de wedstrijd kwam én Memphis in de slotfase naar de kant gehaald werd, trok Lyon de overwinning wel over de streep. Daardoor is het bovendien ook nog volop in de Franse titelstrijd, waarin Lille OSC (de opponent van komende week) de beste papieren heeft en ook Paris Saint-Germain en AS Monaco hoger staat, maar beide ploegen zijn zeker niet feilloos. Dat laatste geldt voor de ploeg van Memphis weliswaar ook niet, maar zolang de Nederlander in deze vorm verkeert, kunnen ze iedereen verslaan. 

Ligue 1

gerelateerd