KNVB en ECA scharen zich achter UEFA en tegen Super League

18 april 2021 – De KNVB en de European Club Association (de vakbond van clubs) hebben zich achter het harde statement van de UEFA geschaard. Beide organisaties staan volledig achter de mogelijke straffen die er voor clubs staan die zich gaan aansluiten bij de Super League. "De clubs hebben een bommetje gegooid onder wat er besproken is", vindt Gijs de Jong.

KNVB en ECA scharen zich achter UEFA en tegen Super League

Dat zei hij tegenover Studio Voetbal over het nieuws dat de clubs een nieuwe eigen Super League willen starten ten koste van de Champions League. "Daar zijn we wel door overvallen", erkent Gijs de Jong over het nieuws, dat zondag naar buiten kwam en waar veel over te doen is geweest. "We zijn er verbijsterd over dat het uitgerekend nu gebeurt." Morgen (maandag) wordt er namelijk gesproken over de opzet van de nieuwe Champions League, waar ook heel uitgebreid en lang over vergaderd is.

De Jong laat weten dat de KNVB zich meteen achter de reactie van de UEFA heeft geschaard. "Want dit voorstel was nadrukkelijk besproken met alle clubs, competities en ook de ECA", aldus De Jong in het tv-programma over het voorstel dat morgen in Zwitserland wordt doorgesproken. "De Super League heeft iets kunstmatigs. En kunstmatige dingen blijven uiteindelijk nooit overeind", liet ook de Nederlandse bondsvoorzitter Just Spee zich tegenover Voetbal International al negatief uit over de mogelijke Super League. Ook de ECA kwam met een krachtig statement naar buiten (zie onder).

Lees ook: Waarom de topclubs zo staan te springen om Super League

In binnen- en buitenland is er veel te doen over de mogelijke komst van de Super League, waarvan de timing met de aankomende vergadering sowieso pikant is. Het nieuws zou zondagavond officieel via de clubs naar buiten worden gebracht, dat is vooralsnog niet gebeurd. Onduidelijk is of dat ook te maken heeft met de vele reacties die het nieuws teweeg heeft gebracht.

Eredivisie