'Zenit wil door Koeman afgeschreven Umtiti bij Barça oppikken'

18 april 2021 – Zenit Sint-Petersburg hoopt in de komende zomer Samuel Umtiti (27) over te nemen van FC Barcelona. De Franse centrale verdediger voldoet niet aan het gewenste niveau in de selectie van Ronald Koeman en mag om die reden vertrekken. De Russen hopen hem over te nemen, maar zelf zou hij het liefst afwachten tot er een andere aanbieding komt.

'Zenit wil door Koeman afgeschreven Umtiti bij Barça oppikken'

Dat schrijft transferspecialist Fabrizio Romano althans. De achterhoedespeler kwam in 2016 over van Olympique Lyon voor zo'n 25 miljoen euro, maar kon ondanks een aardige start door heel veel blessureleed nooit een vaste waarde worden achterin bij FC Barcelona. Ondanks dat Ronald Koeman vaak met drie centrale verdedigers speelt, doet hij vrijwel nooit een beroep op Umtiti.

Eerder dit seizoen ging de Fransman pijnlijk in de fout tegen Sevilla in de Copa del Rey en maakte nog een aantal missers, waardoor hij in de laatste vier La Liga-duels geen minuut meer meedeed. Gerard Piqué, Clement Lenglet, Ronald Araújo, Óscar Minguiza en Frenkie de Jong staan centraal achterin hoger in de pikorde dan de afgeschreven Umtiti. Daar komt in de komende zomer met Eric Garcia bovendien nog een verdediger bij.

Zenit hoopt te profiteren van de uitzichtloze situatie en FC Barcelona is bereid om mee te werken aan de transfer van Umtiti, die nog tot en met 2023 onder contract staat in Camp Nou. Volgens de journalist zou de achterhoedespeler liever wachten op een andere club en daarom zijn beslissing nog niet hebben gemaakt. Barça wil hem in elk geval wel van de hand doen.

Premier League

gerelateerd