Koeman: "Ze hebben deze jongens lange tijd niet zó blij gezien"

19 april 2021 – Ronald Koeman kan zijn geluk niet op na het winnen van zijn eerste prijs als trainer van FC Barcelona. De bekerwinst is voor de Nederlandse oefenmeester de bevestiging dat de juiste koers wordt gevaren. "We zijn een mooie reis aan het maken zo, in één jaar. Dat besef ik nu nog wat extra", vertelt Koeman in interview met het Algemeen Dagblad.

Koeman: "Ze hebben deze jongens lange tijd niet zó blij gezien"

Barça won zaterdagavond zijn eerste prijs in 721 dagen door in de finale van de Copa del Rey Athletic Bilbao met 0-4 opzij te zetten. Na het laatste fluitsignaal brak op het veld een groot feest uit, dat volgens Koeman 's nachts tijdens de terugvlucht nog niet voorbij was. "Mooi is dat. Mensen van de club zeggen het ook: ze hebben deze jongens lange tijd niet zó blij gezien. Barcelona en prijzen winnen, dat was normaal, maar de laatste tijd totaal niet meer", aldus de trainer.

Messi verscheen na de bekerwinst zelfs voor de camera, iets wat de laatste tijd zelden is gebeurd. "Hij zei dat hij het zeer speciaal vindt om aanvoerder te zijn van deze club. En dat het is een zeer speciale Copa del Rey is om nu omhoog te houden. Dat zegt veel over hoe hij beleeft wat er gebeurt. Messi heeft weer plezier. En hij ziet ook om zich heen plezier en energie en perspectief."

Koeman heeft bij Barça de glimlach teruggebracht. "Als je toch terugkijkt: je komt augustus vorig jaar binnen na die 8-2 tegen Bayern München en je wilt dingen veranderen. De club stond in brand, er was de situatie rond Messi, veranderingen stuitten op kritiek", somt hij op. "Maar je gaat aan de slag en gaandeweg zie je zaken ten goede veranderen. We kregen Messi weer volledig aan boord, er is jeugd doorgebroken. Als ik nu mensen tegenkom op straat, of elders, zeggen ze dat het lang geleden is dat ze weer zo meeleven met de club. Iedereen vindt het leuk om naar dit Barcelona te kijken. Dat is dé winst van dit jaar. Nu al. Dat is zó veel waard."

Het zou zomaar kunnen dat Koeman dit seizoen nog een prijs heeft. Barça doet namelijk nog volop mee om de landstitel en heeft het kampioenschap na zondag zelfs weer in eigen hand. "Er is vertrouwen. Aan de andere kant moet de boog gespannen blijven. Een gewonnen finale mag niet leiden tot rust, in de zin van te veel ontspanning. Het staat heel dicht op elkaar. Real Madrid, Atlético, Barcelona en Sevilla hebben allemaal nog moeilijke wedstrijden tegen degradatiekandidaten. We zullen elke wedstrijd goed moeten zijn, tot op het eind."

LaLiga

gerelateerd