Heerenveen feliciteert én plaagt Cambuur in advertentie

19 april 2021 – De Eredivisie telt volgend seizoen twee Friese clubs. SC Cambuur won vrijdag van Helmond Sport en zag een dag later Almere City FC onderuit gaan tegen Go Ahead Eagles, waardoor promotie een feit is voor de club uit Leeuwarden. Dat is provinciegenoot sc Heerenveen niet ontgaan.

Heerenveen feliciteert én plaagt Cambuur in advertentie

Met een paginagrote advertentie in de maandageditie van de Leeuwarder Courant feliciteert Heerenveen de aartsrivaal. 'Wolkom werom' (Fries voor: welkom terug) staat er in koeienletters op. 'SC Heerenveen feliciteert SC Cambuur met de dik verdiende promotie naar de Eredivisie', staat daar weer onder.

Heerenveen deelt Cambuur ook een klein plaagstootje uit. Op de achtergrond is een spandoek met de tekst 'Foar altyd yn ús skaad' (Fries voor: voor altijd in onze schaduw) te zien. Dat doek hing tijdens de Friese derby in 2014 in het Abe Lenstra Stadion. Onderaan de advertentie staat de hashtag #wijzijneraljaren, mogelijk een verwijzing naar de hashtag die veelvuldig door Cambuur wordt gebruikt: #CambuurKomtEraan.

De kans is groot dat Cambuur als kampioen van de Eerste Divisie naar de Eredivisie promoveert. Met nog vier wedstrijden te gaan heeft de club uit Leeuwarden een voorsprong van twaalf punten op De Graafschap, dat wel een duel minder heeft gespeeld. De overgebleven titelkandidaten komen elkaar op vrijdag 30 april nog tegen in het Cambuurstadion.

Eredivisie

gerelateerd