Tottenham Hotspur grijpt in en zet José Mourinho op straat

19 april 2021, 11:29   Bijgewerkt: 19 april 2021, 12:13

José Mourinho is niet langer de trainer van Tottenham Hotspur. De Portugese oefenmeester is naar aanleiding van de tegenvallende resultaten zijn ontslagen door de Londense club. Mourinho was sinds eind 2019 werkzaam bij de Spurs.

Mourinho nam ongeveer anderhalf jaar geleden het stokje over van Mauricio Pochettino. Toen de Portugese trainer instapte, bezette Tottenham Hotspur de veertiende plaats in de Premier League. Met Mourinho aan het roer werden de resultaten beter, maar het veroveren van Champions League-ticket bleek een brug te ver. De club eindigde het seizoen als zesde en werd bovendien in de achtste finale van de Champions League uitgeschakeld door RB Leipzig.

In het huidige seizoen vallen de resultaten van Tottenham Hotspur behoorlijk tegen. De Londense club begon nog wel sterk aan het seizoen, maar dreigt opnieuw Champions League-voetbal mis te lopen. Met nog acht wedstrijden te gaan staan de Spurs slecht zevende. De club zal zelfs nog alle zeilen moeten bijzetten om een ticket voor de Europa League te veroveren. In dat toernooi werd Tottenham Hotspur onlangs pijnlijk uitgeschakeld. In de achtste finale vond de club in Kroatië zijn Waterloo. Na een 2-0 overwinning in de heenwedstrijd gingen de Spurs in de return met 3-0 onderuit tegen Dinamo Zagreb.

Zo is er een vroegtijdig einde gekomen aan het dienstverband van Mourinho bij Tottenham Hotspur. De trainer lag nog tot de zomer van 2023 vast in Londen. Eerder was de Portugees werkzaam bij onder meer FC Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid, Chelsea en Manchester United. Ryan Mason neemt tot het einde van het seizoen de honneurs waar bij Tottenham.

"José is een echte professional die tijdens de pandemie een enorme veerkracht heeft getoond. Op persoonlijk vlak heb ik plezierig met hem samengewerkt en ik betreur het dat alles niet zo is uitgepakt zoals wij het ons beiden hadden voorgesteld. Hij zal hier altijd welkom zijn en we willen hem en zijn technische staf bedanken voor hun bijdrage", aldus voorzitter Daniel Levy.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen