Dortmund en Bayern spreken zich uit tegen Super League

19 april 2021, 12:56   Bijgewerkt: 19 april 2021, 14:06

De komst van de Super League gaat het voetballandschap drastisch veranderen. Grote clubs uit Engeland, Italië en Spanje staan achter het controversiële initiatief, maar bij de Duitse grootmachten roepen de plannen vooral weerstand op. Borussia Dortmund heeft zich fel uitgesproken tegen de nieuwe competitie en trekt in zijn strijd tegen de Super League op met Bayern München.

Twaalf grote clubs kondigden in de nacht van zondag op maandag de Super League aan. Alle zogeheten founding clubs komen uit Engeland, Italië en Spanje: Manchester United, Manchester City, Liverpool, Chelsea, Arsenal, Tottenham Hotspur, AC Milan, Inter, Juventus, Real Madrid, FC Barcelona en Atlético Madrid. Opmerkelijk is dat in dat lijstje geen van de Duitse grootmachten staat.

Daar gaat ook geen verandering in komen, zo heeft Borussia Dortmund-directeur Hans-Joachim Watzke maandag bekendgemaakt. "De bestuursleden van de European Club Association (de vakbond voor clubs, red.) zijn zondagavond bijeengekomen voor een virtuele bijeenkomst, waar werd afgesproken dat het bestuursbesluit van vrijdag nog steeds standhoudt", doelt Watzke op het steunen van de plannen voor de hervorming van de Champions League.

"De bestuursleden van de ECA hebben een duidelijk standpunt ingenomen door plannen van de oprichting van de Super League af te wijzen. Beide Duitse clubs in het ECA-bestuur, Bayern München en Borussia Dortmund, delen exact hetzelfde standpunt", aldus Watzke. RB Leipzig zou ook geen plannen hebben om deel te nemen aan de Super League.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen