Herrera: 'De rijken stelen wat door het volk is gecreëerd'

19 april 2021, 13:39

Ander Herrera heeft zich als een van de eerste topvoetballers nadrukkelijk uitgesproken tegen de komst van de Super League. In een hartenkreet stelt de 31-jarige middenvelder van Paris Saint-Germain dat de nieuwe competitie het voetbal zal verpesten.

'Ik werd verliefd op het voetbal van de supporters, die als droom hebben om hun lievelingsclub het zien opnemen tegen de allergrootsten. Als deze Europese Super League er komt, dan zijn die dromen voorbij. De illusie van de fans van clubs die niet tot de giganten gerekend worden om mee te doen aan de beste competities, zullen eindigen', begint Herrera.

"Ik hou van voetbal en kan niet langer zwijgen. Ik geloof in een verbeterde Champions League, niet in de rijken die stelen wat door het volk is gecreëerd: de mooiste sport op deze planeet', besluit de middenvelder, die werkzaam is bij een van de Europese grootmachten die niet behoort tot de twaalf founding clubs van de Super League.

De twaalf tot nu toe bekende deelnemers aan de Super League komen uit Engeland, Italië en Spanje. De Duitse grootmachten zijn tegenstander van de competitie. De Franse grootmachten, waaronder Paris Saint-Germain, hebben zich nog niet uitgesproken over het controversiële initiatief, al lijken de Parijzenaars geen voorstander te zijnn

Özil

Mesut Özil ziet de komst van de Super League eveneens niet zitten. 'Kinderen groeien op met de droom om het WK of de Champions League te winnen, niet een Super League. Het mooie van de grote wedstrijden is dat ze een of twee keer per jaar plaatsvinden, niet iedere week. Voor alle voetbalfans die er zijn is dit heel moeilijk te begrijpen.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen