Woeste fans halen Anfield leeg: "RIP Liverpool"

19 april 2021, 18:03

Fans van Liverpool hebben vol afgrijzen gereageerd op het nieuws dat Liverpool in een Super League wil stappen. De trouwe achterban van The Reds is zelfs van plan om alle neergelegde spandoeken en vlaggen uit Anfield te laten verwijderen, om duidelijk te maken dat het zich niet schaart achter de ambities van de club.

Dat nieuws meldt The Athletic en wordt bevestigd door diverse supportersgroepen. Fans zijn inmiddels al begonnen met het weghalen van doeken en hebben diverse andere vlaggen opgehangen. Op de veelal gitzwarte spandoeken spreken zij hun ongenoegen uit over de wil van hun club om in de Super League te stappen. 'Schaam je, RIP LFC, 1892-2021' en 'Liverpool-fans tegen Europese Super League' zijn teksten die te lezen zijn.

"We hebben het gevoel dat we niet langer onze steun kunnen geven aan een club die financiële hebzucht boven de integriteit van het spel stelt", aldus supportersgroep Spion Kop 1906 op Twitter. "We zullen, samen met de andere groepen die hierbij betrokken zijn, onze vlaggen van The Kop verwijderen." De thuisbasis van Anfield hing al maandenlang vol met spandoeken, omdat fans niet welkom waren in verband met de coronamaatregelen in Groot-Brittannië.

Liverpool is een van de twaalf grote clubs die pleiten voor een invoering van de Super League. Daarin zouden twintig clubs moeten uitkomen, waarvan vijftien vaste deelnemers. Naast Liverpool strijden ook Manchester City, Manchester United, Arsenal, Liverpool, Chelsea, FC Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid, AC Milan, Inter en Juventus voor de nieuwe competitie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen