Veerman naar Ajax of PSV? "Ik denk dat hij het kan"

19 april 2021 – Joey Veerman maakt dit seizoen geregeld indruk op het middenveld van SC Heerenveen. De 22-jarige middenvelder heeft zich daarmee in de kijker gespeeld van diverse grote clubs, maar toch wordt er getwijfeld of hij het hoogste niveau aankan. Zijn trainer Johnny Jansen is echter overtuigd dat zijn middenvelder een Nederlandse topclub beter kan maken. 

Veerman naar Ajax of PSV? "Ik denk dat hij het kan"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

In gesprek met de voetbaltalkshow van Voetbal International en Kees Jansma geeft Jansen aan dat hij Veerman als een versterking voor Feyenoord, Ajax of PSV ziet. Ja, ik denk dat hij dat kan. Het is zeker zo dat hij een aantal dingen nog beter moet doen. Maar op een hoger niveau, waar om hem heen nog makkelijker wordt gevoetbald, verwacht ik dat hij daarin mee kan. Hij zal nog een aantal dingen moeten leren, zo denk ik dat hij mooie stappen kan maken in het samenspel, het echt samen verdedigen aanvallen en het gebruik maken van elkaar."

Jansen is vaak onder de indruk van de kwaliteiten van zijn spelmaker. "Als Joey aan de bal komt, dan voetbalt hij zich altijd vrij. Hij heeft altijd oog voor diepgaande mensen. Dat is gewoon een enorme kwaliteit van Joey." Jansen denkt dat Veerman kan uitblinken op de nummer 6-positie. "Maar hij moet iets hoger op het veld staan denk ik, als linkermiddenvelder. Hij kan een goal maken en heeft oog voor de steekpass. Hij heeft de kwaliteiten om hoger te staan op het veld."

De middenvelder was dit seizoen al zeven keer trefzeker en bereidde negen goals voor. Veerman kwam in 2019 over van FC Volendam, waar hij tot een van de beste spelers van de Keuken Kampioen Divisie was uitgegroeid. De afkoopsom van destijds, die een half miljoen bedroeg, zal naar verwachting komende zomer ruimschoots worden overtroffen.

Eredivisie

gerelateerd