'Koning van ontslagpremie: wéér gigaklapper Mourinho'

19 april 2021, 19:11   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

José Mourinho is maandagmiddag ontslagen bij Tottenham Hotspur, nadat hij met de topclub een vrije val beleefde op de ranglijst. De Londenaren dreigen Europees voetbal mis te lopen en kunnen maar nauwelijks imponeren in de Premier League. Medelijden hebben met Mourinho is echter niet nodig: de Portugees kan een flinke smak geld tegemoet zien.

Omdat Mourinho nog een tweejarig contract heeft, zal Tottenham diep in de buidel moeten tasten om de Portugees op straat te zetten. De Londenaren dienen namelijk het jaarsalaris van 11,6 miljoen euro twee seizoenen door te betalen, meldt de Daily Mail. Voor Spurs is het vooral hopen dat Mourinho snel een nieuwe club vindt: de club moet hem tot het einde van zijn contract betalen, tenzij hij in de tussentijd tekent bij een nieuwe werkgever.

Mourinho is de afgelopen jaren stinkend rijk geworden met zijn ontslagen. Vooral Chelsea maakte het bont: de Londense topclub stuurde Mourinho tweemaal de laan uit. In 2007 kostte dat 27 miljoen euro, terwijl zijn ontslag in 2015 'slechts' 9,5 miljoen euro kostte. Manchester United kan erover meepraten: in 2020 betaalde het 22,3 miljoen euro uit nadat Mourinho de zak kreeg.

Tottenham Hotspur heeft een wederopstanding nodig om zich alsnog voor Europees voetbal te plaatsen. Na drie duels op rij zonder zege is de achterstand op nummer vijf Chelsea opgelopen tot vier punten. The Blues hebben bovendien nog een wedstrijd tegoed. De bovenste vier ploegen in Engeland plaatsen zich voor de Champions League, terwijl de nummer vijf zich plaatst voor de Europa League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen