'Nieuw hoofdstuk: ADO in Amerikaanse handen'

19 april 2021, 21:34   Bijgewerkt: 19 april 2021, 23:49

ADO Den Haag krijgt mogelijk een Amerikaanse eigenaar. Volgens Voetbal International heeft de Chinese grootaandeelhouder United Vansen een akkoord op tafel liggen met de Otium Group/Neltex Sports uit de Verenigde Staten. Met de deal zou circa zeven miljoen euro gemoeid zijn. Het bedrijf betaalt vijf miljoen voor de komende jaren en twee miljoen voor het restant van het huidige jaar.

Er zijn nog geen krabbels gezet onder de overeenkomst, maar er is een mondeling akkoord over een overname. Daarmee zou er eindelijk een einde komen aan de maandnelange zoekocht naar een nieuwe eigenaar. Het Chinese United Vansen en ADO werden nooit een gelukkig huwelijk, waardoor de Haagse club in de verkoop ging. Onder meer de Otium Group, Cosinus Group en Pacific Media Group werden gepolst als nieuwe eigenaar.

Toch dreigt er alsnog een rechtszaak. De Otium Group heeft weliswaar een akkoord, maar volgens VI claimt de Zwitserse Cosinus Group dat het al eerder akkoord was met United Vansen. Het in Peking gevestigde bedrijf heeft ADO sinds 2014 in handen.

De nieuwe eigenaar moet ADO Den Haag hoogstwaarschijnlijk uit de Keuken Kampioen Divisie loodsen. De ploeg van trainer Ruud Brood bezet momenteel de laatste plaats in de Eredivisie. De achterstand op de veilige vijftiende en zestiende plaats bedraagt zes punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen