De Graafschap zet reuzenstap richting Eredivisie

19 april 2021, 21:52

De Graafschap heeft op bezoek bij Jong PSV optimaal geprofiteerd van het puntverlies van de concurrentie. De Doetinchemmers wonnen met 0-2 op De Herdgang, waardoor het een gat van zes punten sloeg ten opzichte van mede-promotiegegadigden Almere City en NAC Breda. Met nog vier duels te gaan lijkt vrijwel niets een terugkeer op het hoogste niveau nog in de weg te staan.

Kraakhelder was de opdracht voorafgaand aan het treffen met de Eindhovense beloftenploeg: winnen, op welke manier dan ook. Want nadat Almere City met 3-0 verloor van Go Ahead Eagles en ook NAC Breda tegen Roda JC (3-3) naliet de drie punten te pakken, kon De Graafschap een gigantische slag slaan in strijd om promotie. Het werd een voltreffer voor de ploeg van Mike Snoei, die relatief eenvoudig naar de drie punten voetbalde.

Met een fraaie kap en dito afronding bracht Jordy Tutuarima zijn ploeg al na een kwartier spelen op voorsprong. Zijn treffer viel echter volledig in het niet bij de tweede goal van de avond, die vanaf de voet van Elmo Lieftink wonderschoon achter de Eindhovense goalie plofte. Met zijn volley zorgde hij al in minuut 41 voor hét kunststukje van de avond. Ook na rust was De Graafschap de dominante partij, maar de vele kansen werden uiteindelijk niet omgezet in meer treffers.

Het zal De Graafschap niet deren, want zoals gezegd: winnen was het devies, op welke manier dan ook. Met nog vier speelronden te gaan nam De Graafschap een comfortabele voorsprong van zes punten op de concurrentie. Aangezien de bovenste twee ploegen direct promoveren, is de kans zeer groot dat de Doetinchemmers SC Cambuur achterna gaan als rechtstreekse promovendus. 

Op de weg daar naartoe liggen voor de ploeg van Mike Snoei nog twee lastige hordes. Komende vrijdag ontvangt het Almere City op De Vijverberg, de week erna kan SC Cambuur de titel veiligstellen met een zege op de voornaamste concurrent. De twee laatste duels van de competitie zijn met Jong Ajax en Helmond Sport.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen