Ajax neemt afstand van Super League: "Compleet overrompeld"

19 april 2021 – Ajax reageert afkeurend op het voorstel van de Europese voetbaltop om een Super League in het leven te roepen. De Amsterdammers zouden mogelijk een van de twintig deelnemende clubs kunnen zijn, maar sluiten participatie aan het toernooi op voorhand al uit, laat Edwin van der Sar weten. "Wij zijn zeer teleurgesteld in de plotselinge en late ommezwaai die collega-directeuren van enkele internationale topclubs dit weekend hebben gemaakt."

Ajax neemt afstand van Super League: "Compleet overrompeld"

"Ajax is volledig overrompeld en teleurgesteld door de aankondiging van een mogelijke Super League", laat algemeen directeur Edwin van der Sar weten in een officieel statement op de clubwebsite. "Wij steunen de nieuwe opzet die de UEFA voorstelt, zoals maandag bevestigd. Via mijn werk voor de ECA ben ik al een aantal jaren betrokken bij discussies over een nieuwe opzet van de UEFA-clubcompetities. Ajax heeft in het verleden samen met de ECV en de KNVB gestreden voor een aantal veranderingen, bijvoorbeeld om deelname aan de UEFA Champions League toegankelijker te maken voor de clubs."

Van der Sar was verbaasd toen hij het nieuws zag. "We dachten de oplossing gevonden te hebben met het zogenaamde Zwitserse model, met meer internationale competities voor meer clubs. Wij zijn zeer teleurgesteld in de plotselinge en late ommezwaai die collega-directeuren van enkele internationale topclubs dit weekend hebben gemaakt, met als gevolg dat een zeer onzekere periode het Europese voetbal bedreigt."

Ajax

gerelateerd