'Agüero rond met Barça, Messi blijft in Camp Nou'

19 april 2021 – Een bijzonder fraaie dubbelslag is aanstaande voor FC Barcelona. De club van Ronald Koeman staat op het punt Sergio Agüero voor de komende twee seizoenen te contracteren. De Argentijnse spits beschikt deze zomer over een aflopend contract, waardoor Barça hem transfervrij kan oppikken. De komst van Agüero betekent bovendien het aanblijven van zijn goede vriend Lionel Messi.

'Agüero rond met Barça, Messi blijft in Camp Nou'

Dat beweert TyC Sports, dat spreekt over intensieve onderhandelingen tussen het kamp-Agüero en FC Barcelona. De bewindslieden van de Spaanse grootmacht hopen de transfer spoedig wereldkundig te kunnen maken. Daarmee komt er een einde aan een maandenlange geruchtenstroom rond zijn toekomst. Ook Juventus was in de markt, maar FC Barcelona krijgt de voorkeur.

Dat heeft voor een groot gedeelte te maken met de aanwezigheid van vriend Lionel Messi, die volgens Marca op het punt staat zijn contract in Camp Nou te verlengen. De vader van Messi was zondagavond in Barcelona om met het bestuur van Barça om de tafel te gaan. Ook de linkspoot is dolblij met de komst van zijn landgenoot. De twee aanvallers koesteren al jarenlang de wens om samen te spelen. Het nieuws zal vooral voor Ronald Koeman fijn zijn. Hij moet sinds zijn aanstelling al vrezen voor een vertrek van zijn superster.

Voor Agüero komt er komende zomer een einde aan een rijke periode bij Manchester City. Sinds hij Atlético Madrid in 2012 verruilde voor de Engelse topclub, geldt hij als een van de beste spitsen in de Premier League. In totaal speelde hij al 385 duels voor City. Daarin was hij liefst 257 keer trefzeker. Het hielp zijn club onder meer aan vier Engelse landstitels. De vijfde is aanstaande.

LaLiga

gerelateerd