Pérez bijt van zich af: "De Super League gaat het voetbal redden"

20 april 2021, 07:49   Bijgewerkt: 20 april 2021, 16:07

Florentino Pérez kan zich niet vinden in de massale kritiek op de oprichting van de Super League. Volgens de 74-jarige voorzitter van Real Madrid wordt de exclusieve competitie uit noodzaak geboren. De Champions League trekt, met name onder jongeren, niet genoeg aandacht meer, stelt hij. De dreigementen van de UEFA? Die doen hem niet zoveel.

In het Spaanse televisieprogramma El Chiringuito legt Pérez waarom Real Madrid ervoor kiest om samen met FC Barcelona, Atlético Madrid, Manchester United, Manchester City, Liverpool, Chelsea, Arsenal, Tottenham Hotspur, AC Milan, Inter en Juventus deel te nemen aan de Super League. Volgens de preses is door de pandemie de oprichting van de competitie in een stroomversnelling geraakt.

"Als je naast televisiegelden geen andere inkomsten hebt, dan is het aantrekkelijker maken van de wedstrijden de enige manier om het winstgevender te maken. We kwamen tot de conclusie dat we de gederfde inkomsten zouden kunnen opvangen door in plaats van in de Champions League in de Super League te spelen", aldus Pérez.

"Het voetbal moet zich aanpassen. Van de jonge mensen tussen de 16 en 24 jaar heeft 40 procent minder interesse in voetbal omdat er te veel wedstrijden van slechte kwaliteit zijn. Zij gaan hun interesse zoeken in andere platformen. We moeten de sport veranderen om het aantrekkelijker te maken. Het aantrekkelijke van de Super League is dat er alleen wedstrijden tussen grote clubs worden gespeeld. We doen dit om het voetbal te redden."

Kritiek UEFA

De UEFA is woedend dat de Europese eliteclubs uit de Champions League willen stappen en een eigen, gesloten competitie willen oprichten. "We gaan met de UEFA en de FIFA praten, dat hebben we ook in onze verklaring geschreven. Ik snap niet dat zij boos zijn. De UEFA heeft een format gecreëerd dat niet werkt en dat niemand begrijpt. Het nieuwe format? In 2024 zouden we blut zijn. Er zijn in Spanje, Engeland en andere landen clubs die honderden miljoenen euro's zijn verloren."

Geruchten doen de ronde dat de Europese voetbalbond de Super League-deelnemers uit de huidige Champions League- en Europa League-editie wil zetten. "Real Madrid wordt niet uit de Champions League gezet. Dat geldt ook voor Manchester City en Chelsea. Dat weet ik helemaal zeker. Niemand kan ons uit de Champions League halen", aldus Pérez, die ook reageert op het UEFA-dreigement om spelers van de Super League uit te sluiten van WK's en EK's. "Dat gaat niet gebeuren."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen