Ajax gaf kamp-Onana vorige week 'ineens' een deadline

20 april 2021 – De toekomst van André Onana blijft de gemoederen bezig houden. De 25-jarige doelman beschikt bij Ajax over een contract dat in de zomer van 2022 afloopt en directeur voetbalzaken Marc Overmars maakte afgelopen weekend bekend dat de onderhandelingen over een nieuwe verbintenis zijn afgekapt. Het kamp-Onana is minder stellig en sluit een langer verblijf niet uit.

Ajax gaf kamp-Onana vorige week 'ineens' een deadline

Zaakwaarnemer Albert Botines vertelde maandag in De Telegraaf al dat Onana er nog altijd voor openstaat een nieuw contract te tekenen. In de dinsdageditie van het Algemeen Dagblad gaat de belangenbehartiger ook in op de situatie. Een jaar geleden spraken de partijen af dat Onana in de zomer van 2021 verkocht zou worden. Na de schorsing voor dopinggebruik ging de club en de entourage van Onana toch weer met elkaar om tafel, op aandringen van Ajax.

"Dat hebben we gedaan en we kwamen nader tot elkaar. Ik heb Ajax ook drie of vier voorstellen gedaan. Maar vorige week kreeg ik door toedoen van het bestuur ineens een deadline. Toen heb ik gezegd: als ik nu 'ja' of 'nee' moet zeggen, is het 'nee'. We hebben namelijk nog geen akkoord", legt Bottines uit.

Over een aantal zaken hadden de partijen nog geen overeenstemming bereikt. De contractduur, bijvoorbeeld. Ajax wil Onana voor langere tijd vastleggen, terwijl de Kameroener de voorkeur geeft aan een verbintenis tot de zomer van 2023. De club en speler bereikten ook nog geen akkoord over de hoogte van het salaris en de afkoopsom.

Ajax

gerelateerd