Terugkeer Ronaldo naar Real Madrid lijkt uitgesloten

20 april 2021 – Florentino Pérez schoof maandagavond aan in het Spaanse televisieprogramma El Chiringuito om tekst en uitleg te geven over de deelname van Real Madrid aan de Super League, maar ook tal van andere onderwerpen passeerden de revue. Zo besprak de 74-jarige voorzitter van de Spaanse grootmacht onder meer de spectaculaire geruchten over een terugkeer van Cristiano Ronaldo, de toekomst van Sergio Ramos en ging hij ook kort in op de belangstelling voor Kylian Mbappé.

Terugkeer Ronaldo naar Real Madrid lijkt uitgesloten

Over een weerzien met Ronaldo was Pérez heel duidelijk: die komt er niet. "Cristiano Ronaldo keert niet terug naar Real Madrid. Hij is een speler van Juventus. Ik houd van hem en hij heeft Real Madrid veel gegeven, maar het heeft geen zin", zo maakte de preses duidelijk. Hoe de toekomst van Ramos eruit ziet, weet Pérez nog niet. "We bevinden ons in een financieel lastige situatie en moeten realistisch zijn. Ik zeg niet dat hij vertrekt, maar er kunnen veel dingen gebeuren", hield hij zich op de vlakte.

Uiteraard kreeg Pérez ook vragen over Mbappé, die al langere tijd bovenaan het verlanglijstje van de Madrileense club zou staan. Begin deze maand schreven Spaanse media dat de Franse aanvaller Paris Saint-Germain zou hebben laten weten dat hij zijn in 2022 aflopende contract niet gaat verlengen en zijn zinnen zou hebben gezet op een overstap naar Real Madrid. "Als mij wordt gezegd dat ik Mbappé moet kopen, dan antwoord ik steeds: maak je geen zorgen. Ik heb hem nooit gesproken en ik weet niet hoe het met zijn contract bij Paris Saint-Germain is."

Tijdens het interview legde Pérez ook uit waarom de oprichting van de Super League volgens hem noodzakelijk is. "Het voetbal moet zich aanpassen. Van de jonge mensen tussen de 16 en 24 jaar heeft 40 procent minder interesse in voetbal omdat er te veel wedstrijden van slechte kwaliteit zijn. Zij gaan hun interesse zoeken in andere platformen. We moeten de sport veranderen om het aantrekkelijker te maken. Het aantrekkelijke van de Super League is dat er alleen wedstrijden tussen grote clubs worden gespeeld. We doen dit om het voetbal te redden."

LaLiga

gerelateerd