Aanhang De Graafschap wil eventuele promotie kunnen vieren

20 april 2021 – Het moet gek lopen als De Graafschap niet binnenkort naar de Eredivisie promoveert. Na de 0-2 overwinning op Jong PSV van maandagavond staat de club uit Doetinchem met nog vier wedstrijden te gaan zes punten los van NAC Breda en Almere City FC. Mocht het promotieticket worden veroverd, dan moet de aanhang van De Graafschap de gelegenheid krijgen om de terugkeer in de Eredivisie te vieren.

Aanhang De Graafschap wil eventuele promotie kunnen vieren

Dat zegt Hans Boesberg van supportersvereniging Superboeren Graafschap in De Gelderlander. De coronaregels laten geen feestjes toe, maar Boesberg is ervan overtuigd dat de promotie desalniettemin gevierd zal worden. "Mensen zien om zich heen toch ook wat er elders gebeurt? Ik bedoel: we mogen ook niet achter de kerk piesen.''

"Het is alweer drie jaar geleden dat we een feestje konden bouwen. Al snap ik heel goed dat het lastig is. Er mag niks, maar in de praktijk gebeurt er elders van alles", doelt Boesberg op onder meer het feestje dat de aanhang van SC Cambuur afgelopen vrijdag vierde nadat de club uit Leeuwarden officieus promoveerde naar de Eredivisie.

Hans Martijn Ostendorp, algemeen directeur van De Graafschap, zegt in gesprek te zijn met de gemeente. "Als je niks regelt, dan gebeurt het spontaan. Dat hou je echt niet tegen. We hebben goed overleg en dat zal intensiever worden, als het sportief goed blijft gaan", vertelt hij.

Burgemeester Mark Boumans heeft begrip voor de supporters die de eventuele promotie willen vieren. "Al hebben we vanuit landelijk beleid weinig ruimte voor uitzonderingen. We zijn in goed overleg en proberen met alle belangen rekening te houden."

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd