Ceferin doet oproep: "Kom tot bezinning, maak je fout goed"

20 april 2021, 12:49

UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin heeft dinsdag een oproep gedaan aan de Engelse initiatiefnemers van de Super League om nog eens goed na te denken over hun deelname aan de exclusieve competitie. Volgens de Sloveense voorzitter van de Europese voetbalbond begaan Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United en Tottenham Hotspur een enorme fout.

"Sommigen zullen zeggen dat jullie initiatief voortkomt uit hebzucht, arrogantie of onwetendheid. Het maakt allemaal niet uit. Wat er wel toe doet, is dat er nog tijd is om van gedachten te veranderen. Iedereen maakt fouten. De fans verdienen het dat jullie je fout goedmaken. Zij verdienen respect", betoogde Ceferin dinsdag tijdens een persbijeenkomst.

"Aan alle Engelse clubs: kom tot bezinning. Niet uit liefde voor voetbal, ik kan me niet voorstellen dat jullie die hebben, maar uit respect voor de thuisgrond van het voetbal", zei de voorzitter van de UEFA. "Clubs die denken dat zij groot en onaantastbaar zijn, moeten weten waar zij vandaan komen. Zij moeten zich realiseren dat zij het deels aan de UEFA te danken hebben dat zij Europese giganten zijn geworden."

Ceferin haalde maandag nog hard uit naar Ed Woodward van Manchester United, op wie hij nu een beroep doet. "Hij heeft mij afgelopen donderdag gebeld en vertelde mij dat hij de hervormingen van de Champions League steunt en daar zeer tevreden over is. Hij wilde het alleen maar hebben over de Financial Fair Play-regels, terwijl hij zijn handtekening overduidelijk al ergens anders had gezet", zei hij.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen