'Chelsea en City overwegen zich terug te trekken'

20 april 2021 – De eerste scheurtjes in de Super League-plannen lijken zichtbaar. Volgens de Britse kwaliteitskrant The Guardian overwegen Chelsea en Manchester City zich uit het controversiële project terug te trekken. De massale kritiek van onder meer de supporters, andere clubs en voetbalbonden heeft de clubs aan het twijfelen gebracht.

'Chelsea en City overwegen zich terug te trekken'

Chelsea en Manchester City maken deel uit van de groep van twaalf Europese grootmachten die in de nacht van zondag op maandag de geboorte van de Super League aankondigde. De plannen zijn niet goed ontvangen. Vanuit alle hoeken van de voetbalwereld klinkt kritiek op het initiatief. De UEFA wil dat clubs die deelnemen aan de Super League worden uitgesloten van deelname aan alle andere competities.

Bovengenoemde krant heeft begrepen dat er in de coulissen van het UEFA-congres in het Zwitserse Montreux is gesproken over de mogelijke ommezwaai van Chelsea en Manchester City. Tegenstanders van de Super League zijn van mening dat minder dan de helft van de twaalf initiatiefnemers beschouwd worden als 'fanatici' die koste wat kost de plannen zullen steunen. De andere clubs hebben zich bij het project aangesloten omdat zij denken dat zij dan financieel beter af zijn: hetzij omdat de plannen doorgaan, hetzij door concessies van de UEFA.

Mocht de berichtgeving van The Guardian kloppen, dan zou dat de hartenkreet van UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin kunnen verklaren. Hij richtte zich dinsdag tijdens een betoog specifiek op de Engelse deelnemers van de Super League. "Sommigen zullen zeggen dat jullie initiatief voortkomt uit hebzucht, arrogantie of onwetendheid. Het maakt allemaal niet uit. Wat er wel toe doet, is dat er nog tijd is om van gedachten te veranderen. Iedereen maakt fouten. De fans verdienen het dat jullie je fout goedmaken. Zij verdienen respect. Aan alle Engelse clubs: kom tot bezinning", zei hij.

Premier League

gerelateerd