Infantino waarschuwt Super League-clubs: "Je bent erin of eruit"

20 april 2021, 14:49

Gianni Infantino heeft zich dinsdag voor het eerst uitgelaten over de plannen voor de Super League. De voorzitter van de FIFA is verbolgen over het feit dat twaalf clubs een eigen competitie willen starten en deelt de initiatiefnemers een flinke waarschuwing uit.

Zoals bekend kondigden Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham Hotspur, Atlético Madrid, FC Barcelona, Real Madrid, AC Milan, Inter en Juventus in de nacht van zondag op maandag de komst van de Super League aan, het alternatief voor de Champions League.

Bij monde van Aleksander Ceferin sprak de UEFA zijn afschuw uit over het initiatief en ook de FIFA is niet te spreken over de plannen. "Als clubs ervoor kiezen om hun weg te gaan, moeten zij ook leven met de gevolgen van hun keuze. Concreet betekent dat: je bent erin of je bent eruit. Je kunt er niet half in en half uit zijn, het moet absoluut duidelijk zijn", zei Infantino tijdens het UEFA-congres in het Zwitserse Montreux.

"We keuren de Super League ten zeerste af", verduidelijkte Infantino. "Het is een gesloten winkel, een afscheiding van de huidige instituties. Laat er geen twijfel bestaan over de keuring van de FIFA. De UEFA heeft onze volle steun."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen