Guardiola: "Waarom ontbreekt Ajax in de Super League?"

20 april 2021 – Pep Guardiola heeft zich dinsdag voor het eerst uitgesproken over de plannen voor de Super League. De Spaanse oefenmeester van Manchester City is geen voorstander van de exclusieve competitie en vraagt zich af waarom een club als Ajax geen uitnodiging heeft ontvangen.

Guardiola: "Waarom ontbreekt Ajax in de Super League?"

"Ajax heeft vier of vijf keer de Champions League gewonnen, maar wordt niet in de plannen betrokken. Er moet worden uitgelegd waarom sommige clubs wel en andere clubs niet meedoen", vertelde Guardiola dinsdag tijdens de persbijeenkomst richting de wedstrijd tussen Aston Villa en Manchester City, die logischerwijs hoofdzakelijk over de Super League ging.

Guardiola is na Jürgen Klopp van Liverpool de tweede trainer van een Engelse Super League-initiatiefnemer die zich negatief uitlaat over het project. "Ik steun mijn club. Ik vind het fantastisch om deel uit te maken van deze club, maar ik heb ook mijn mening. Op dit moment is er alleen een verklaring uitgegeven. Dat maakt het lastig voor trainers", aldus de Spanjaard.

"Het is geen sport als succes gegarandeerd is en het niet uitmaakt of je wint of verliest. Ik heb al vaak gezegd dat ik een succesvolle Premier League wil, niet dat slechts één team aan de top staat. Het plan is op dit moment nog een embryo. Het ademt nog niet", sprak Guardiola. "We spelen volgende week in de halve finale van de Champions League en gaan dan proberen de finale te bereiken. We gaan in Europa spelen omdat we het verdienen."

Guardiola liet zich eveneens negatief uit over de UEFA, die volgens de Spaanse manager ook alleen maar aan zichzelf denkt. "In het belangrijkste deel van het seizoen, toen we streden om de titels, kon Lewandowski niet spelen tegen PSG omdat hij geblesseerd raakte tijdens de interlandperiode. Lewandowski kon niet spelen omdat de UEFA besloot dat de wedstrijden gespeeld moesten worden. Iedereen denkt aan zichzelf."

Ajax

gerelateerd