Premier League is tegen, Henderson spreekt met captains

20 april 2021, 16:22

Van alle competities is de Premier League het meest geschrokken van het nieuws over de Super League. Van de twaalf oprichters spelen er liefst zes in de Engelse competitie en dus vreest die competitie voor het nieuwe toernooi. In een speciaal statement heeft de Engelse competitie de zorgen geuit.

'De veertien clubs zijn unaniem tegen de Super League en wijzen de plannen dan ook af', valt te lezen in een statement. 'De Premier League doet alles wat in zijn macht ligt om dit toernooi te dwarsbomen.' Dinsdag hebben de veertien clubs vergaderd over de nieuwe competitie, waarbij ook de FA aansloot. De zes topclubs die aan de Super League willen deelnemen, waren niet uitgenodigd om mee te praten.

De veertien Premier League-clubs beseffen dat een competitie zonder de topclubs ook een stuk minder aantrekkelijk is. Zij hopen dan ook dat ze alsnog de stekker uit de Super League trekken en alsnog bij zinnen komen. De Premier League roept die clubs dan ook op om af te zien van deelname. De vraag is echter wel of dat juridisch nog mogelijk is, omdat de zes topclubs al getekend hebben voor deelname aan de Super League.

Henderson roept captains bijeen

Dinsdagmiddag is er ook onder de spelers onrust ontstaan over de Super League. Liverpool-aanvoerder Jordan Henderson heeft de andere negentien aanvoerders van de Premier League-clubs bijeen geroepen om te spreken over de nieuwe competitie. Later zullen zij met een gezamenlijk statement naar buiten treden.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen