Duitse voetbalbond: Super League-clubs moeten gestraft worden

20 april 2021, 17:05

In Duitsland zijn de plannen voor de Super League met grote afkeer bekeken. Borussia Dortmund en Bayern München spraken zich al uit tegen de nieuwe competitie en ook de Duitse bond is absoluut tegen het plan. Sterker nog: voorzitter Fritz Keller eist straffen voor de twaalf clubs.

'Die clubs moeten een schorsing krijgen', vindt Keller. 'Het wordt tijd dat zij gaan denken aan de fans die ervoor hebben gezorgd dat ze nu een grote club zijn. Ze moeten daar naar kijken en niet naar hun eigen portemonnee', laat de voorzitter van de DFB weten via social media. Hij is dan ook blij Bayern München en Dortmund hebben laten weten in ieder geval niet te willen deelnemen.

Het was de bedoeling van de Super League-clubs dat er naast de twaalf topclubs nog drie extra ploegen mee gaan doen, maar nu steeds meer andere clubs afhaken kan dat wel eens lastig worden. Niet alleen Dortmund en Bayern spraken zich al uit tegen de Super League, ook onder meer Sevilla, Napoli en Ajax deden dat al.

Liverpool, Manchester City, Manchester United, Arsenal, Tottenham Hotspur, Chelsea, FC Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid, AC Milan, Internazionale en Juventus zijn de clubs die zich hebben verbonden aan de Super League.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen