UEFA-lidstaten slaan handen ineen tegen Super League

20 april 2021, 17:24

De weerstand tegen de Super League blijft maar toenemen. Ook de lidstaten van de UEFA zijn met een gezamenlijk statement naar buiten getreden tegen het nieuwe toernooi. Alle 55 lidstaten zien de Super League niet zitten.

In een gezamenlijke verklaring hebben de 55 lidstaten zich uitgesproken tegen het toernooi. "Wij zijn het voetbal, niet zij", zei UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin na de ontmoeting met de lidstaten. "Wat er ook zal gebeuren, voetbal hoort altijd te zorgen voor vreugde en emotie. Voetbal moet passie zijn en geen hebzucht. Wij vinden met de lidstaten dat de nieuwe plannen niet passen bij de Europese idealen. Wij zijn open, ondersteunen en gebaseerd op sportieve gronden."

Ceferin is dan ook wederom zeer hard voor de twaalf deelnemers van de Super League. "Deze samenzweerders beseffen niet dat ze hun huidige status niet alleen bereikt hebben, maar dat het een onderdeel is van een dynamisch systeem waarin kleine, middelgrote en grote clubs hebben bijgedragen tot de successen en verliezen van iedereen. Dat zij zich nu willen afsplitsen met de erfenis van iedereen op zak, is een belediging voor de Europese waarden en sportverdiensten. De UEFA zal zich met de lidstaten hevig verzetten tegen deze clubs en hun eigenaar. We moeten het voetbal hiertegen beschermen."

Eerder vandaag deed de voorzitter van de UEFA al een oproep aan de deelnemers om toch af te zien van de Super League. Hij riep met name de Engelse clubs op om alsnog de stekker uit het toernooi te trekken.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen