'UEFA werkt aan tegenzet door verhogen van CL-budget'

20 april 2021, 18:07

Achter de schermen is het zeer onrustig bij de UEFA. De bond is woest op de twaalf clubs die van plan zijn een Super League te gaan spelen, maar is tegelijkertijd ook bang voor hun afhaken en de financiële gevolgen die dat met zich mee zou brengen. Zodoende is de Europese bond bezig met een speciaal plan die de Champions League-gelden moet verhogen.

Dat melden meerdere buitenlandse media dinsdag. Het is de bedoeling van de bond om het budget van de Champions League te verhogen naar 4,5 miljard euro, waarna dat budget zelfs nog kan oplopen naar 7 miljard. Dat wil de UEFA mogelijk maken met de hulp van een rijke Engelse partij. Onder meer RMC en Bloomberg berichten daar dinsdag over. Op die manier zou het voor de deelnemers aan het toernooi interessanter worden om mee te doen aan de Champions League. Onder meer Bayern München en Paris Saint-Germain, die niet zullen deelnemen aan de Super League, zijn door de UEFA betrokken bij die plannen.

De UEFA denkt dat de twaalf clubs die zich willen afscheiden van de Champions League mogelijk toch nog terugkomen op hun plannen om te vertrekken bij de UEFA. De Europese bond sprak eerder harde teksten over de twaalf clubs die mee willen doen aan de Super League, maar is volgens RMC ook bang om die teams kwijt te raken. Zonder die ploegen daalt de Champions League namelijk behoorlijk in aanzien en dat is ook slecht nieuws voor de inkomsten van de UEFA.

De Europese bond zet de deur voor de twaalf deelnemers aan de Super League dan ook op een kier. Willen zij alsnog terugkeren, dan is daar bij de UEFA zeker ruimte voor.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen