'Opschudding in Super League: Chelsea wil zich terugtrekken'

20 april 2021 – Groot nieuws uit Engeland. De BBC meldt dinsdagavond namelijk dat Chelsea zich alsnog wil terugtrekken uit de Super League. De Londenaren hoorden bij de twaalf 'founding fathers', maar willen nu toch niet deelnemen aan de competitie. De club is het papierwerk in orde aan het maken om zich terug te trekken.

'Opschudding in Super League: Chelsea wil zich terugtrekken'

De BBC meldt dat de Engelse topclub van plan is om het papierwerk in orde te maken om vervolgens een verzoek dat vertrek uit de Super League te bewerkstelligen. Eerder vandaag meldden journalisten uit Spanje dat het onmogelijk is voor clubs om zich terug te trekken. De clubs hebben namelijk getekend en moeten, bij een vertrek, een enorme boete betalen.

De clubs leken zodoende in een houtgreep te zitten, maar dat bleek aan de stap van Chelsea toch niet het geval. De Londenaren zijn kennelijk geschrokken van de ophef en willen toch niet deelnemen aan het nieuwe toernooi. Dat Chelsea zich nu alsnog afmeldt, kan een bom onder het toernooi vormen.

Mocht de berichtgeving kloppen, dan zou dat de hartenkreet van UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin kunnen verklaren. Hij richtte zich dinsdag tijdens een betoog specifiek op de Engelse deelnemers van de Super League. "Sommigen zullen zeggen dat jullie initiatief voortkomt uit hebzucht, arrogantie of onwetendheid. Het maakt allemaal niet uit. Wat er wel toe doet, is dat er nog tijd is om van gedachten te veranderen. Iedereen maakt fouten. De fans verdienen het dat jullie je fout goedmaken. Zij verdienen respect. Aan alle Engelse clubs: kom tot bezinning", zei hij.

Chelsea maakte deel uit van de groep van twaalf Europese grootmachten die in de nacht van zondag op maandag de geboorte van de Super League aankondigde. De plannen zijn niet goed ontvangen. Vanuit alle hoeken van de voetbalwereld klinkt kritiek op het initiatief. De UEFA wil dat clubs die deelnemen aan de Super League worden uitgesloten van deelname aan alle andere competities.

Chelsea speelt dinsdagavond om 21.00 uur tegen Brighton & Hove Albion in de Premier League. Uren voor die wedstrijd waren er veel fans van Chelsea op de been om rond het stadion hun ongenoegen te uiten over het toernooi.

Lees ook: 'UEFA werkt aan tegenzet door verhogen van CL-budget'

Eredivisie

gerelateerd