'Man City en Atlético haken ook af, twijfels bij Barcelona'

20 april 2021 – Engelse media zijn dinsdagavond in rep en roer. De BBC bracht naar buiten dat Chelsea van plan is om toch af te haken voor de Super League en datzelfde lijkt te gelden voor Manchester City. Ook die club gaat een exit uit het toernooi voorbereiden. En daarbij zijn er nog meer afmeldingen.

'Man City en Atlético haken ook af, twijfels bij Barcelona'

Twaalf Europese grootmachten kondigden in de nacht van zondag op maandag de geboorte van de Super League aan. De plannen zijn niet goed ontvangen. Vanuit alle hoeken van de voetbalwereld klinkt kritiek op het initiatief. De UEFA wil dat clubs die deelnemen aan de Super League worden uitgesloten van deelname aan alle andere competities.

Dat heeft er mogelijk voor gezorgd dat eerder Chelsea en nu ook Manchester City toch afhaakt. Die clubs zijn geen heil meer in het toernooi en zijn daarnaast geschrokken van de ophef die is ontstaan. Ook de dreigementen van de UEFA en de FIFA zijn met schrik ontvangen bij de deelnemers van de Super League. Die dachten een toernooi op poten te kunnen zetten als extra naast de competities, maar zagen alles vervolgens in het water vallen.

Eerder vandaag liet Pep Guardiola zich al kritisch uit over de Super League. Hij begreep onder meer niet dat Ajax niet was uitgenodigd. "Het is geen sport als succes gegarandeerd is en het niet uitmaakt of je wint of verliest", zei hij. "Ik heb al vaak gezegd dat ik een succesvolle Premier League wil, niet dat slechts één team aan de top staat. Het plan is op dit moment nog een embryo. Het ademt nog niet", sprak Guardiola. "We spelen volgende week in de halve finale van de Champions League en gaan dan proberen de finale te bereiken. We gaan in Europa spelen omdat we het verdienen."

Spaanse onrust
Dat Chelsea en Manchester City op weg zijn naar de uitgang van het nieuwbakken toernooi, zorgt ook voor onrust in Spanje. Daar is Atlético Madrid volgens Spaanse media ook van plan om niet meer deel te nemen aan het toernooi. Ook FC Barcelona volgt dat voorbeeld mogelijk. Volgens Joan Laporta, de voorzitter van de club, heeft dat laten weten. "Barcelona doet niet mee aan de Super League, totdat onze leden daarvoor gestemd hebben. Het is hun keuze", heeft hij laten weten in Spaanse media.

Lees ook: 'Opschudding in Super League: Chelsea wil zich terugtrekken'

Premier League

gerelateerd