'Grote onrust in Super League: dinsdagavond spoedberaad'

20 april 2021 – De Super League bestaat nog maar net, maar staat nu al op het punt om uit elkaar te klappen. Chelsea was volgens de BBC de eerste club die een vertrek uit de competitie aan het voorbereiden is, terwijl ook Manchester City, Atlético Madrid en FC Barcelona op weg lijken naar de uitgang. Reden voor de Super League-leiding om dinsdagavond een crisisgesprek te gaan voeren.

'Grote onrust in Super League: dinsdagavond spoedberaad'

Volgens talkSPORT zullen de twaalf deelnemende ploegen aan de Super League dinsdagavond met elkaar in gesprek gaan voor iets wat gerust een spoedberaad kan worden genoemd. De clubs gaan met elkaar in gesprek om te besluiten wat het beste is om nu te ondernemen. Diverse clubs willen zich graag terugtrekken door de ontstane ophef, maar beseffen dat de al getekende contracten een probleem kunnen vormen. Zodoende zal het sowieso nog enkele dagen duren tot clubs zich definitief uit het toernooi kunnen terugtrekken, of er moet besloten worden om de Super League helemaal in de prullenbak te gooien.

Volgens talkSPORT is dat een serieuze optie en zullen de clubs daar dinsdagavond over spreken. Het lijkt zo te zijn dat vooral de Engelse clubs eigenlijk geen trek mee hebben in het toernooi. Zeker niet nadat de Engelse premier Boris Johnson stevige kritiek liet horen. Hij gaf tevens aan om alles in het werk te stellen om de Super League van de baan te krijgen. Daar zijn de zes Engelse clubs dusdanig van geschrokken, dat ze het toernooi nu liever kwijt dan rijk zijn.

Liverpool, Manchester City, Manchester United, Arsenal, Tottenham Hotspur, Chelsea, FC Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid, AC Milan, Internazionale en Juventus zijn de clubs die zich hebben verbonden aan de Super League.

Eredivisie