'Koppen rollen: Woodward weg, onrust rond Agnelli'

20 april 2021 – Het blijft groot nieuws regenen op deze dinsdagavond. Het begint er steeds meer op te lijken dat de Super League van de baan zal gaan en daarbij kost de competitie ook banen in de voetbalwereld. Manchester United-vicevoorzitter Ed Woodward gaat namelijk vertrekken. Ook Andrea Agnelli, voorzitter van Juventus, leek op weg naar de uitgang.

'Koppen rollen: Woodward weg, onrust rond Agnelli'

Woodward lag al langer onder vuur bij de aanhang van Manchester United. Vaak werden hem de keuzes van United op de transfermarkt kwalijk genomen. Door zijn dit jaar aflopende contract was de verwachting al dat hij zou vertrekken, maar door het echec rond de Super League is zijn positie nog verder onder druk komen te staan. Mogelijk vertrekt hij per direct bij Manchester United. Daarnaast kwam het gerucht naar buiten dat eigenaars van United, de Glazers, de club willen gaan verkopen.

In Italië ging er ook geruchten over het mogelijke vertrek van Agnelli, maar zijn vertrek is vervolgens ontkend door Juventus. Italiaanse media verwachten nu toch niet dat hij zijn positie als president van Juventus zal verlaten. Door de kritiek op de Super League zijn de kopstukken bij de topclubs onder grote druk komen te liggen. Naar verluidt staat de positie van Florentino Perez binnen Real Madrid ook op springen.

Dinsdagavond zullen de twaalf deelnemers aan de Super League met elkaar in gesprek gaan over het toernooi. De kans lijkt aannemelijk dat de clubs de stekker uit het toernooi gaan trekken.

Eredivisie

gerelateerd