Wenger over klappen Super League: "Dit verbaast met niet"

20 april 2021 – Het lijkt er steeds meer op dat de Super League een kort leven beschoren is. Dinsdagavond is de bom gebarsten en de onrust begon bij het feit dat Chelsea zich wel terugtrekken. Arsene Wenger heeft het allemaal meegekregen en had een explosie van de competitie al aan zien komen.

Wenger over klappen Super League: "Dit verbaast met niet"

"Het verbaast met niet dat dit niet lang heeft geduurd", zei Wenger dinsdagavond bij beIN Sports. De Franse oud-trainer van Arsenal liep daar al enigszins vooruit op het feit dat de competitie in de prullenbak lijkt te verdwijnen. "Ik heb vanaf het eerste moment al niet geloofd dat dit door zou gaan. Dit toernooi druist in tegen alle sportieve principes. Als je de principes negeert en de nationale competities niet serieus neemt, dan accepteren de fans dat niet. En terecht. Het was onvoorstelbaar. De Premier League is de beste competitie ter wereld, maar met dit contract sloopten ze dat. Onvoorstelbaar."

Volgens talkSPORT zullen de twaalf deelnemende ploegen aan de Super League dinsdagavond met elkaar in gesprek gaan voor iets wat gerust een spoedberaad kan worden genoemd. De clubs gaan met elkaar in gesprek om te besluiten wat het beste is om nu te ondernemen. Diverse clubs willen zich graag terugtrekken door de ontstane ophef, maar beseffen dat de al getekende contracten een probleem kunnen vormen. Zodoende zal het sowieso nog enkele dagen duren tot clubs zich definitief uit het toernooi kunnen terugtrekken, of er moet besloten worden om de Super League helemaal in de prullenbak te gooien.

Liverpool, Manchester City, Manchester United, Arsenal, Tottenham Hotspur, Chelsea, FC Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid, AC Milan, Internazionale en Juventus zijn de clubs die zich hebben verbonden aan de Super League.

Eredivisie

gerelateerd