KNVB baalt van Rutte en weigert deelname 'testmaatschappij'

20 april 2021 – De KNVB heeft zeer teleurgesteld gereageerd op de persconferentie van premier Mark Rutte. Hoewel er versoepelingen aangekondigd zijn, komen die er vooralsnog niet voor de amateursport. Dat is enorm tegen het zere been van Jan Dirk van der Zee. 'Sport, voetbal, zou je derhalve niet als sector moeten behandelen (horeca, winkels, scholen etc.), maar als een publieke zaak. We hadden daarom vooraan moeten staan bij de heropening van Nederland.'

KNVB baalt van Rutte en weigert deelname 'testmaatschappij'

Dat schrijft hij in zijn column op de site van de KNVB als reactie op het besluit van het kabinet onder leiding van Rutte. 'Nu mogen we volgens het openingsplan pas in juli wedstrijden spelen, een week voor de schoolvakanties beginnen. Als dit zo blijft staan komt de KNVB Regiocup in gevaar. Het enige wat het voetbal de komende maanden nog heeft en waar kinderen en volwassen al maanden naar uitkijken', schrijft Van der Zee, die vreest dat het misschien nog wel erger wordt voor de voetballerij.

'Er wordt weinig over gezegd, maar het hangt in de lucht dat we toewerken naar een testmaatschappij. Met als gevaar dat spelers - ook de pupillen - voordat ze tegen een andere club uit mogen komen, eerst een negatief testbewijs moeten overleggen. No way. Het KNVB amateurvoetbal doet daar niet aan mee', verzekert hij.

'Voetbal is en blijft toegankelijk voor iedereen. Dit staat overigens los van de Fieldlab-evenementen, waar KNVB betaald voetbal aan mee doet om met name te kijken of er weer zo snel mogelijk met publiek kan worden gevoetbald. Mijn oproep aan dit demissionaire kabinet is: stop met de logica van een lekke bal, zet alsnog georganiseerd sporten boven aan het openingsplan en ga va-banque vaccineren', aldus de directeur amateurvoetbal van de KNVB.

Eredivisie