Doek valt voor Schalke 04 op nieuwe rampavond

20 april 2021, 22:26

De degradatie van Schalke 04 naar de 2. Bundesliga is officieel een feit: nadat concurrent 1. FC Köln eerder op de avond voor een verrassing zorgde in eigen huis tegen RB Leipzig (2-1 winset), verloor Die Königsblauen zelf ook nog eens van nummer vijftien Arminia Bielefeld. Door een treffer van Fabian Klos speelt de club van Klaas-Jan Huntelaar volgend seizoen een niveautje lager (1-0).

De degradatie is weliswaar niet voor het eerst in de clubhistorie, maar wel een enorme dreun voor een club die sinds 1991 onafgebroken in de hoogste afdeling van Duitsland speelt. In het seizoen 2017/18 eindigde het zelfs nog op de tweede plaats, tevens de hoogstgeklasseerde plek op de ranglijst van de Bundesliga ooit. Maar halverwege het vorige seizoen toen Schalke 04 op de derde plaats bivakkeerde onder leiding van David Wagner, ging het volledig mis.

De 2-0 overwinning op Borussia Mönchengladbach was maandenlang de enige zege van Schalke 04 in de Bundesliga, totdat er in januari 2021 opeens een opleving volgde tegen 1899 Hoffenheim (4-0): daarmee werd het negatieve record van Tasmania Berlin nét niet gebroken. Die zege was echter ook in een nieuw seizoen, waarin de club net als alle teams zonder punten aan de ranglijst begon en dus heel lang zonder een zege vrijwel heel de competitie stijf onderaan stond.

Na het enorm slechte nieuws uit Keulen eerder op de avond ging het zoals zo vaak dit seizoen ook bij de eigen wedstrijd helemaal mis: Klos maakte al snel in het tweede bedrijf de 1-0 voor Arminia, bij wie Michel Vlap en Mike van der Hoorn op de bank begonnen. Vervolgens werd verdediger Malick Thiaw met zijn tweede gele en dus rode kaart van het veld gestuurd en was degradatie officieel niet meer af te wenden – al was dat officieus eigenlijk al enkele weken zo. Dat een penalty van de thuisploeg in de slotfase nog werd gemist, deed daaraan niets af. 

Na de ontsnapping van Werder Bremen vorig seizoen en de opleving in januari van Schalke 04 zullen de supporters ongetwijfeld nog even hebben geloofd in een nieuwe Houdini-act, maar met de slechts dertien behaalde punten is de achterstand op 1. FC Köln met nog vier duels te gaan dertien punten en is het (ook) rekenkundig niet meer mogelijk én wordt de ploeg bovendien een van de slecht presterende degradanten ooit. Een ongekend hard einde voor Huntelaar, van wie het nog onduidelijk is waar zijn toekomst ligt. Voor Schalke 04 is dat na deze dolle dinsdagavond wel bekend: dat is de 2. Bundesliga.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen