BREAKING! De bom ontploft: City trekt zich als eerste terug

20 april 2021 – De bom lijkt definitief gebarsten wat betreft de Super League. De eerste van de twaalf clubs heeft zich namelijk als eerste teruggetrokken. Het gaat om Manchester City. De Engelse koploper wil niet meer deel uitmaken van de plannen en heeft zich officieel teruggetrokken.

BREAKING! De bom ontploft: City trekt zich als eerste terug

Eerder vanavond werd door Engelse journalisten gemeld dat Chelsea en Manchester City als eersten van plan zijn om zich terug te trekken uit de Super League. Van Chelsea is dat nog niet officieel bekend, maar van Manchester City wel. In een statement kondigt de club aan dat het er definitief mee wil stoppen. 'Man City kan bevestigen dat het zich terugtrekt van de groep die de plannen heeft gemaakt voor de Super League.'

Lees ook'Andere Super League-clubs willen door: alleen Chelsea twijfelt'

Lang kan het niet duren tot de andere clubs volgen, aangezien er over ongeveer over alle deelnemers vanavond wel berichten zijn uitgelekt over de deelname. UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin is in ieder geval blij met de beslissing van Man City. "Ik ben blij om Man City weer welkom te heten bij de Europese familie. Ze hebben enorme intelligentie getoond met dit besluit. Ze hebben geluisterd naar vooral hun fans. Het vergt moed om je fout toe te geven, maar City heeft dat gedaan." De woorden van Ceferin bevestigen dat de UEFA de Super League-deelnemers met open armen worden ontvangen door de Europese bond.

De spelers van Manchester City lijken er ook erg blij met te zijn. Kort na het statement schreef Raheem Sterling al een tweet met de tekst 'Ok bye'.

Eredivisie

gerelateerd