Ziyech kan Chelsea niet helpen op bizarre voetbalavond

20 april 2021, 23:11   Bijgewerkt: 20 april 2021, 23:17

Hakim Ziyech heeft Chelsea dinsdagavond niet kunnen behoeden voor puntverlies (0-0). Op de avond die in het teken stond van de Super League en waardoor het duel zelfs later begon had de Marokkaan een basisplaats, maar bracht hij niet de creativiteit die nodig was tegen Brighton & Hove Albion (0-0). Voor basisklant Joël Veltman was het een welkom extra punt in de degradatiestrijd.

Toch hadden het er zeker ook drie kunnen zijn, want in het laatste kwartier was Brighton veel gevaarlijker dan The Blues: het raakte de paal en zag keeper Kepa Arrizabalaga een paar keer een cruciale redding verrichten. Pas toen Ben White in blessuretijd met zijn tweede gele en dus rode kaart een gevaarlijke counter van Chelsea afstopte, was het immer tegengehouden geblazen voor de bezoekers - die nog wel een corner verdienden in de slotsecondes. Tot de rode kaart moment had Brighton zelfs nog serieus uitzicht op een overwinning, al zal een punt ook als bonus voelen.

Want Chelsea was de laatste weken in een prima vorm, plaatste zich voor de halve finale van de Champions League én versloeg Manchester City in de halve finale van de FA Cup, waarin Ziyech met een doelpunt van cruciaal belang was geweest. Ditmaal kon hij zijn stempel niet drukken en moest hij vlak voor tijd plaatsmaken voor Olivier Giroud.

Ook de Fransman werd niet gevaarlijk en dus gaat Chelsea slechts met een punt richting West Ham United, de ploeg wie het passeert op de ranglijst van de Premier League als nummer vier. Door de remise vergat het wel uit te lopen op West Ham United, maar kon dat de fans weinig schelen: zij maakten in én buiten het stadion een protestmars en vierden feest toen de eerste berichten naar buiten kwam dat de [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/383431/breaking-de-bom-ontploft-man-city-trekt-zich-als-eerste-terug/,_blank,Super League niet doorgingen]. Een duidelijk statement waardoor de clubleiding is gaan twijfelen en het duel dus even uitgesteld moest worden. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen