Gisteren gemist: Engelse clubs blazen Super League op

21 april 2021, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 20 april.

Rechtbank: UEFA en FIFA mogen de clubs niet straffen

Het lijkt erop dat de 'founding fathers' van de Super League hun plannen aardig hebben dichtgetimmerd. Een rechtbank in Madrid heeft dinsdag op verzoek van de twaalf Super League-clubs een voorlopige uitspraak gedaan over de situatie. De rechtbank heeft beslist dat de UEFA en FIFA geen sancties mogen nemen tegen de deelnemende clubs.

'Grote onrust in Super League: dinsdagavond spoedberaad'

De Super League bestaat nog maar net, maar staat nu al op het punt om uit elkaar te klappen. Chelsea was volgens de BBC de eerste club die een vertrek uit de competitie aan het voorbereiden is, terwijl ook Manchester City, Atlético Madrid en FC Barcelona op weg lijken naar de uitgang. Reden voor de Super League-leiding om dinsdagavond een crisisgesprek te gaan voeren.

KNVB baalt van Rutte en weigert deelname 'testmaatschappij'

De KNVB heeft zeer teleurgesteld gereageerd op de persconferentie van premier Mark Rutte. Hoewel er versoepelingen aangekondigd zijn, komen die er vooralsnog niet voor de amateursport. Dat is enorm tegen het zere been van Jan Dirk van der Zee. 'Sport, voetbal, zou je derhalve niet als sector moeten behandelen (horeca, winkels, scholen etc.), maar als een publieke zaak. We hadden daarom vooraan moeten staan bij de heropening van Nederland.'

Johnson blij met onrust, krachtig statement Liverpool-spelers

Het rommelt aan alle kanten wat betreft de Super League. De competitie is pas net in het leven geroepen, maar staat meteen onder grote druk. Met name de Engelse deelnemers lijken niet meer deel te willen nemen, tot opluchting van premier Boris Johnson.

Doek valt voor Schalke 04 op nieuwe rampavond

De degradatie van Schalke 04 naar de 2. Bundesliga is officieel een feit: nadat concurrent 1. FC Köln eerder op de avond voor een verrassing zorgde in eigen huis tegen RB Leipzig (2-1 winset), verloor Die Königsblauen zelf ook nog eens van nummer vijftien Arminia Bielefeld. Door een treffer van Fabian Klos speelt de club van Klaas-Jan Huntelaar volgend seizoen een niveautje lager (1-0).

BREAKING! De bom ontploft: Man City trekt zich als eerste terug

De bom lijkt definitief gebarsten wat betreft de Super League. De eerste van de twaalf clubs heeft zich namelijk als eerste teruggetrokken. Het gaat om Manchester City. De Engelse koploper wil niet meer deel uitmaken van de plannen en heeft zich officieel teruggetrokken.

BREAKING: alle Premier League-clubs stappen uit Super League!

Het voetbal overwint alsnog in Engeland. Na Manchester City hebben namelijk ook de andere clubs besloten om te stoppen met de zo bekritiseerde Super League. Manchester United, Arsenal, Liverpool, Chelsea en Tottenham Hotspur gaan er mee stoppen, zo hebben ze besloten. Daarmee wordt er gehoor gegeven aan de fans, de spelers en het gehele achterland.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen