Alle Premier League-clubs stappen uit Super League!

20 april 2021 – Het voetbal overwint alsnog in Engeland. Na Manchester City hebben namelijk ook de andere clubs besloten om te stoppen met de zo bekritiseerde Super League. Manchester United, Arsenal, Liverpool, Chelsea en Tottenham Hotspur gaan er mee stoppen, zo hebben ze besloten. Daarmee wordt er gehoor gegeven aan de fans, de spelers en het gehele achterland.

Alle Premier League-clubs stappen uit Super League!

Als eerste deelnemer van de Super League kwam Manchester City vanavond laat naar buiten met het nieuws dat ze er toch mee willen stoppen. Dat nieuws werd goed ontvangen door premier Boris Johnson, die uitermate kritisch was op het plan en vindt dat alles moet worden afgeblazen. Hij sprak zich maandag en dinsdag al uit tegen het toernooi en is blij dat Man City ermee stopte. 'De beslissing van Manchester City is een juiste. Ik steun die beslissing', schreef Johnson dinsdagavond. 'Ik hoop dat de andere clubs dat voorbeeld volgen.'

De premier kan wat dat betreft tevreden zijn, want alle Premier League-clubs hebben het voorbeeld van Manchester City gevolgd. Zij zien mede door de ontstane onrust toch geen heil in een gesloten competitie waarin ze zelfs schatrijk zouden worden, maar waarbij ze de rest van de voetbalwereld de rug zouden toekeren. De clubs zijn tot tot inzicht gekomen en stoppen ermee. Dat hebben ze allemaal via hun eigen kanalen kenbaar gemaakt. Alleen Chelsea moet nog met een statement komen, maar die club is wat later omdat het vanavond nog tegen Brighton (0-0) speelde.

De statements zijn kort, maar die van Arsenal is wel opmerkelijk. De Londenaren gaan namelijk openlijk door het stof. 'Dit is een resultaat van luisteren naar de fans en de hele gemeenschap. We hebben een fout gemaakt, en daarvoor maken we excuses. We gaan hier niet aan meedoen en beseffen dat het tijd zal kosten om het vertrouwen terug te winnen. Ons doel is om de juiste beslissingen te nemen voor deze geweldige club en de club naar voren te brengen. We hebben hier de verkeerde keuze gemaakt, dat erkennen we."

Door het vertrek van de zes Engelse topclubs, bestaat de Super League nu nog uit zes teams. Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid, Internazionale, Juventus en AC Milan. Die clubs lijken vooralsnog wel door te willen met het omstreden toernooi.Premier League

gerelateerd