'Barcelona praat met Memphis, akkoord steeds dichterbij'

21 april 2021 – FC Barcelona heeft serieuze gesprekken gevoerd met Memphis Depay (27). De Nederlandse spits wordt al veel langer gelinkt aan een gang naar Camp Nou, maar inmiddels zou er ook daadwerkelijk gesproken zijn tussen beide partijen. Eerder al ontving het oogappeltje van Ronald Koeman een voorstel, waardoor een transfer weer dichterbij is dan een tijdje geleden.

'Barcelona praat met Memphis, akkoord steeds dichterbij'

Op de tv-zender Esport3 kwam dat nieuws dinsdagavond naar buiten. Volgens dat medium heeft Memphis enkele weken geleden al een aanbieding ontvangen en is er dinsdag onderhandeld, maar volgens journalist journalist Oriol Domènech heeft het overleg met technisch eindverantwoordelijke Mateu Alemany nog niet tot een akkoord geleid. Hoewel de aanbiedingen van Juventus, Atlético Madrid en Internazionale financieel beter waren, hoopt Memphis nog altijd op een akkoord met Koeman.

Lees ook'Barça-selectie verkiest Neymar boven 'excentrieke' Memphis'

El Mundo Deportivo meldde wel dat een transfer van Memphis naar Barcelona 'nadert'. Woensdagochtend kwam er een bericht van Catalunya Radio bij: ook zij maakten melding van de onderhandelingen met de transfervrije spits, die Koeman nog altijd graag wil binnenhalen in Camp Nou. Hoewel er een lager salaris geboden is dan hem voorgehouden werd, is ook volgens het regionale medium een akkoord dichterbij dan ooit tevoren.

Omdat Memphis, die in 2021 in een extreem goede vorm verkeert en zijn marktwaarde per wedstrijd lijkt te verhogen, een aflopende verbintenis heeft in deze zomer bij Olympique Lyon, kan hij momenteel met clubs praten over zijn toekomst. Naast FC Barcelona zitten er nog veel andere clubs op vinkentouw, maar door zijn goede relatie me Koeman, is Barça momenteel nog altijd de grootste kanshebber op zijn komst.  

Ligue 1

gerelateerd