Schalke neemt na degradatie afstand van misdragende fans

21 april 2021, 10:00

Tussen al het Super League-geweld door viel in de Bundesliga dinsdagavond officieel het doek voor Schalke 04. De ploeg ging op bezoek bij Arminia Bielefeld onderuit (1-0) en zag concurrent 1. FC Köln plots winnen van RB Leipzig. Daardoor was degradatie niet langer af te wenden en dat was voor de fans een reden om zich flink te laten gaan.

Wat er exact gebeurd is nadat de bus met spelers terugkeerde in Gelsenkirchen, is niet bekend. Wel neemt Schalke 04 in een officieel statement duidelijk afstand van de actie van de fans, voor wie de spelersgroep zelfs moest vluchten (beelden, zie onder): 'We begrijpen de woede en frustratie bij de supporters na de degradatie naar de 2. Bundesliga. Maar de club zal het nooit accepteren als de fysieke integriteit van onze spelers en medewerkers in gevaar wordt gebracht', schrijft het in een statement. 'We veroordelen dat gedrag in de sterkst mogelijke bewoordingen.'

Vermoedelijk krijgt de actie geen vervolg meer, want de club laat weten verder geen commentaar meer te geven over deze daad van de eigen achterban. "Dit is een zeer trieste tijd voor alle fans en de medewerkers die elke dag alles geven voor club. We zijn zo teleurgesteld dat we nu definitief gedegradeerd zijn", sprak trainer Dimitrios Grammozis na de nederlaag tegen Arminia Bielefeld.

"Maar ons lot is niet alleen vanavond bezegeld: al in veel eerdere wedstrijden." Ondanks dat degradatie niet meer af te wenden is, blijft de club wel strijdbaar in het restant. "We gaan geen enkele wedstrijd weggeven en bereiden ons op elke tegenstander serieus voor, zodat we alles kunnen geven en de club met trots vertegenwoordigen in de laatste wedstrijden in de Bundesliga." Teammanager Gerald Asamoah stond na het duel met tranen in zijn ogen de pers te woord: als speler stond hij meer dan tien jaar onder contract bij de club. 

Deze degradatie is dan wel de vierde keer ooit dat het afdaalt naar het tweede niveau in Duitsland, wel is het een gigantische tik voor de club die sinds 1991 onafgebroken in de hoogste afdeling acteert. In het seizoen 2017/18 eindigde Die Königsblauen namelijk zelfs nog op de tweede plaats, tevens de hoogstgeklasseerde plek op de ranglijst van de Bundesliga ooit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen