'Hertha BSC gaat praten met PSV-coach Schmidt'

21 april 2021 – Nadat de naam van Roger Schmidt eerder al viel bij Eintracht Frankfurt, komt de trainer opnieuw naar boven bij een Bundesliga-club, maar ditmaal is het Hertha BSC. Het Duitse medium BILD schrijft dat de belangstelling 'serieus' is vanuit de Duitse hoofdstad en dat Fredi Bobic, die binnenkort start als technisch manager en pikant genoeg nu nog werkzaam is bij Eintracht, zelfs al gesprekken heeft ingepland.

'Hertha BSC gaat praten met PSV-coach Schmidt'

Schmidt heeft nog een verbintenis tot en met 2022 bij PSV, waar hij bezig is aan zijn eerste seizoen. Daarin gaat hij geen enkele prijs pakken, maar de oefenmeester was vastberaden daar volgend voetbaljaar verandering in te brengen. Daardoor was hij zelf nog duidelijk niet bezig met een vertrek, maar het is onduidelijk of de interesse vanuit Berlijn daar verandering in kan brengen voor de oud-trainer van onder andere Bayer Leverkusen.

Hertha BSC heeft voor de rest van dit seizoen clublegende Pal Dardai weer naar voren geschoven, maar verkeert nog altijd in hevige degradatienood. Helemaal omdat er recent een corona-uitbraak is geweest, die ook voor de nodige problemen zorgt. Met 26 punten uit 28 wedstrijden en de zestiende plaats, is er van de grote plannen van voor het seizoen in elk geval niets terechtgekomen.

Lees ook'PSV-coach Schmidt op lijstje van Eintracht Frankfurt'

Dat moet met Schmidt veranderen en volgens het Duitse medium zou hij zelfs de eerste keuze zijn van Die Alte Dame, die door Bobic weer van onderen af aan opgebouwd moet worden. Dat lukte de technische man bij Eintracht Frankfurt uitstekend, maar bij Hertha BSC lijkt dat karwei zo mogelijk nog moeilijker. Verder zoekt ook Bayer Leverkusen nog een definitieve opvolger van Bosz, is er in Frankfurt dus een vacature en zal Bayern München ook zoeken naar een opvolger van Hansi Flick.

PSV

gerelateerd