PL-clubs willen straffen zien, Inter en Atlético trekken zich terug

21 april 2021, 12:02

De zes Premier League-clubs die deelnemer zouden zijn aan de Super League, moeten hun potentiële kandidaatstelling mogelijk bekopen met een forse straf. Een deel van de overgebleven veertien clubs vindt dat ze een sanctie zouden moeten krijgen voor de onbehoorlijke actie, ook omdat deze simpelweg tegen de regels was. 

In de regels van de Premier League staat namelijk dat elke club die meedoet aan die competitie, vooraf schriftelijke goedkeuring van het bestuur nodig heeft om deel te nemen aan een nieuwe en andere competitie. Die regel is duidelijk overtreden door Manchester United, Arsenal, Liverpool, Chelsea en Tottenham Hotspur, die dan ook mogelijk moeten vrezen voor een straf.

Wat een mogelijke sanctie kan zijn, is nog onbekend. Wel is het volgens de andere clubs goed om een signaal af te geven, ook om dergelijke plannen in de toekomst af te wenden. De UEFA was voor Manchester City in elk geval poeslief toen die als eerste over de brug kwam. Een nationale schorsing is echter nog wel realistisch en wordt dus besproken door de collega-clubs.

Ook Atlético en Internaozionale trekken zich terug

Terwijl initiatiefnemer Andrea Agnelli aangaf dat het project geen doorgang meer kon vinden, komt ook Atlético Madrid als mosterd na de maaltijd met een statement. De koploper van Spanje geeft in een officieel bericht aan zich terug te trekken uit de Super League. Ook Internazionale kwam zoals verwacht woensdagochtend met het officiële bericht dat ze niet meer meedoen aan de competitie. 

Lees ook: Tijdlijn: zo zagen de bizarre 48 uur van de Super League eruit

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen