Koeman over Super League, titelstrijd en Copa-finale

21 april 2021, 14:03

Ronald Koeman heeft woensdagmiddag vrijwel niets uitgelaten over de Super League. Uiteraard werd de oefenmeester van FC Barcelona, die als een van de twee clubs officieel nog altijd in de competitie ingeschreven staat, gevraagd naar de ontwikkelingen in het mondiale voetbal, maar wilde daarover eigenlijk niets zeggen.

"Ik ben niet de woordvoerder van de club, de woordvoerder is de voorzitter in deze", wilde Koeman er niet al te veel over kwijt. "Er is zoveel beweging door alle reacties op de Super League, dat is logisch. Maar als er iemand iets moet zeggen over deze kwestie, dan ben niet ik dat, maar de president." Wel sloot hij zich aan bij de woorden in de tweet van verdediger Gerard Piqué, die vond dat het voetbal moet overheersen. 

Daar kan Koeman zich in vinden, want geld heeft volgens hem nú al de overhand. "Guardiola heeft gelijk over het overvolle speelschema." Koeman vindt dat ook problematisch in de huidige opzet van de Champions League. "Voor de UEFA lijkt geld het allerbelangrijkste te zijn en ook hier in Spanje gaat het daarom. We spelen ontzettend veel en donderdagavond pas weer om 22.00 uur. Dat is ook niet ideaal: we moeten de spelers meer beschermen."

Lees ookHeel fraai compliment Koeman voor Frenkie: "Ís dit team"

Kampioenschap

De coach wilde zich tijdens de persconferentie richten op de belangrijke wedstrijd in La Liga tegen Getafe, die zowel Atlético Madrid als ook Real Madrid op een gelijkspel hield recent. FC Barcelona heeft het in elk geval nog in eigen hand: bij acht zeges is het zéker kampioen. "De druk om te winnen is altijd aanwezig bij Barcelona. Je moet winnen en ook prijzen pakken. We hadden een enorme achterstand op Atlético, maar nu is het tijd om te laten zien of we de titel kunnen pakken."

Verder werd Koeman gevraagd naar het feit waarom Miralem Pjanic en Riqui Puig niet bij de wedstrijdselectie zaten tijdens de bekerfinale. Zij werden het slachtoffer van het feit dat Koeman twee keepers op de bank wilde hebben tegen Athletic Bilbao: Arnau Tenas en Neto. "Het is normaal om twee keepers achter de hand te hebben. Als er iemand uitvalt in de warming-up, heb ik nog een back-up. Anders zo ik teveel risico nemen", aldus Koeman.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen