Kerk over Tagliafico: "Hij kan zich heel makkelijk laten vallen"

21 april 2021 – FC Utrecht speelt donderdagavond in de Johan Cruijff ArenA de inhaalwedstrijd tegen Ajax. Lukt het de bezoekers om één of drie punten mee naar huis te nemen, dan hebben de Amsterdammers komend weekend de kampioenskansen niet meer in eigen hand. Gyrano Kerk kijkt uit naar de ontmoeting met Ajax en is benieuwd hoe de duels met zijn directe tegenstander Nicolás Tagliafico zullen verlopen.

Kerk over Tagliafico: "Hij kan zich heel makkelijk laten vallen"

"Het zijn altijd mooie wedstrijden tegen Ajax", zegt de pijlsnelle aanvaller voor de camera van RTV Utrecht. Kerk komt donderdag meerdere oude bekenden tegen, onder wie zijn voormalig trainer Erik ten Hag. "Hij is tactisch heel sterk. Hij wil zijn tegenstanders onschadelijk maken en zet het verdedigend heel goed neer. Ik ben wel benieuwd hoe dat gaat zijn, maar ik heb laten zien dat ik tegen teams van Ten Hag gevaarlijk kan zijn. Hopelijk donderdag ook."

Kerk zal donderdag vermoedelijk de nodige duels uitvechten met Ajax-linksback Tagliafico. De twee hebben al vaker tegenover elkaar gestaan, dus de aanvaller van FC Utrecht weet wat hij kan verwachten van de Argentijnse vleugelverdediger. "Hij kan heel fel zijn, maar zich ook heel makkelijk laten vallen. Dat kan best irritant zijn", geeft de 25-jarige buitenspeler aan.

De wedstrijd tussen Ajax en FC Utrecht zou eigenlijk in februari gespeeld worden, maar code rood gooide toen roet in het eten. René Hake ziet kansen voor zijn ploeg donderdag. "We hebben het Ajax in de bekerwedstrijd (5-4 verlies, red.) heel moeilijk gemaakt. Daaruit neem je zeker dingen mee, maar dit is een nieuwe wedstrijd. Ajax heeft de beker gewonnen afgelopen zondag, en dat ze het na de winterstop goed doen is duidelijk. Maar je ziet ook dat het wat moeizamer gaat."

Dat Ajax de laatste tijd zijn wedstrijden wat moeizamer wint dan voorheen, verbaast Hake niet. "Het ligt ook aan de hoeveelheid wedstrijden die ze spelen, daar kunnen ze kwestbaar zijn. Maar dat kan je alleen aantonen als je er zelf erbovenop zit en agressief speelt."

Ajax

gerelateerd