Zorgen Real Madrid stapelen zich op: Valverde test positief

21 april 2021, 17:41

De problemen stapelen zich op voor Real Madrid. De huidige nummer twee van de Spaanse competitie maakt woensdag via de officiële kanalen bekend dat Federico Valverde positief is getest op het coronavirus. De Uruguayaanse middenvelder zat al een aantal dagen in quarantaine nadat hij in nauw contact was geweest met iemand die het virus onder de leden had.

Valverde zit sinds zaterdag in quarantaine. De test die hij afgelopen weekend onderging, pakte negatief uit. De middenvelder is woensdag opnieuw getest en nu blijkt dat hij wel degelijk besmet is. Voor trainer Zinédine Zidane is dat een flinke tegenvaller. De Franse oefenmeester beschikt op dit moment al over een uitgedunde selectie en zal voorlopig geen beroep kunnen doen op Valverde.

In principe mist Valverde door de besmetting in elk geval de competitiewedstrijden tegen Cádiz en Real Betis en de eerste ontmoeting met Chelsea in de halve finale van de Champions League. Afgelopen weekend ontbraken ook Sergio Ramos, Daniel Carvajal, Raphaël Varane, Nacho Fernández, Casemiro, Eden Hazard, Lucas Vázquez en Ferland Mendy bij de Madrilenen, waardoor Zidane de beschikking had over slechts twaalf veldspelers.

Met de gehavende selectie liet Real Madrid dure punten liggen tegen Getafe. De uitwedstrijd eindigde in 0-0, waardoor de achterstand op koploper Atlético Madrid nu drie punten is. De voorsprong op nummer drie FC Barcelona is twee punten, al heeft de concurrent uit Catalonië wel een wedstrijd minder gespeeld.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen