Icardi loodst PSG met hattrick naar halve finale Franse beker

21 april 2021, 20:37

Paris Saint-Germain heeft alle commotie rondom de Super League van zich af kunnen spelen door in de beker af te rekenen met Angers. Door de simpele 5-0 zege en een hattrick van Mauro Icardi staat het nu in de halve finale van de Coupe de France, het belangrijkste Franse bekertoernooi. Bij de Parijzenaren stond Mitchell Bakker in de basis en hij werd een kwartier voor tijd naar de kant gehaald.

In de competitie loopt het voor Paris Saint-Germain niet zoals gewenst. Ze staan momenteel tweede achter Lille en hebben de vierde landstitel op rij niet meer in eigen hand. Prolongatie van de beker behoort nog wel tot de mogelijkheden na de zege woensdagavond.

Al binnen tien minuten opende Icardi de score, nadat de bal snel van voet naar voet ging. De ploeg van Thomas Tuchel speelde aanvallend en frivool en hoefde ook niet lang te wachten op de volgende treffer. Na een fraaie individuele actie van de talentvolle rechtsback Colin Dagba werkte Neymar de bal met enig fortuin via een verdediger binnen, waardoor de goal de boeken in ging als eigen treffer.

Na rust waren Neymar en Icardi ook verantwoordelijk voor de verdubbeling van de score. Neymar schoot de rebound van de inzet van Angel di Maria raak en Icardi stond aan het einde van een wederom vloeiend lopende aanval. Vlak voor het laatste fluitsignaal completeerde Icardi ook nog zijn hattrick door de 5-0 binnen te schieten.

Bakker kende een probleemloze avond, maar kon zich in aanvallend opzicht nauwelijks onderscheiden. Door de zege staat PSG in de halve finale van de beker. Woensdagavond neemt Memphis het met Olympique Lyon tevens nog op tegen Monaco.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen